Özetle;
İşletmelerde mesleki eğitimin okullarda yapılması durumunda uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimde geçen toplam süre haftalık 24 ders saati olarak planlanır. Bu planlamalar dâhilinde; 10. ve 11. Sınıf konu ve kazanımların yer aldığı 12. Sınıf işletmelerde mesleki eğitim yıllık planı/gelişim tablosu referans alınarak bilişsel becerilerin ağırlıklı olduğu konu ve kazanımlar uzaktan eğitim, psikomotor becerilerin ağırlıklı olduğu konu ve kazanımlar ise yüz yüze eğitim kapsamına alınır. Planlamalar zümre öğretmenler kurulu tarafından yapılır. Planlamalarda okulun fiziki mekân kapasitesi, öğrenci ve öğretmen sayısı dikkate alınır.
Bu yıl 9. sınıfların derslerine, Temel Mesleki Uygulamalar, Anatomi ve Fizyoloji derslerinin de eklenmesiyle tüm kademelerde Uygulamaları olan bir okula dönüşen Sağlık Meslek Liseleri, okullarda kalabalık gruplar oluşturmamak adına bu yazıları baz alarak bir çok dersi ( Fiziksel şartlar, öğretmen kadrosu, öğrenci sayısı, Atölye Laboratuvar imkanları ) uzaktan eğitime çevirebilecek.
Her şeyden önemlisi;
Öğretmenlerin, Öğrencilerin, Okul personelinin sağlığı. Hiç bir şey bu kuraldan daha önemli değildir.
Esas Amaç;
Okulda Atölye ve Laboratuvarda anlatılmazsa olmazsa olmaz denilen derslerin yüzyüze kapsamına alınması ve olabildiğince bu oranın düşürülmesidir.